Zomerbroeiklassen

Zomerbroeiklassen

Met zomerbroeiklassen kunnen anderstalige kinderen op een speelse manier de Nederlandse taal inoefenen. Er worden taalstimulerende (creatieve) activiteiten aangeboden. Spelend leren staat voorop, minder het schoolgerichte aspect. Doel: het voorkomen dat kinderen achteruitgaan of stilstaan op gebied van taal en leren waardoor ze een moeilijkere start maken in het nieuwe schooljaar Zomerbroeiklassen bestaat uit:
  • Studiebegeleiding op 5 maandagen van 17u – 18u
  • Taalstimulerende activiteiten op 5 woensdagen van 14u – 17u

Taalstimulerende activiteit

Telkens voorzien we een andere soort activiteit. Voor wie? Deze zomerbroeiklassen is enkel voor kinderen die doorheen het schooljaar al naar Broeiklas kwamen.  

Studiebegeleiding

Naast de zomerbroeiklassen blijft Broeiklas één keer per week studiebegeleiding organiseren. De studiebegeleiding is gebaseerd op de feedback van de zorgcoördinator en vrijwilligers van Broeiklas vzw die doorheen het schooljaar is gegeven. Vrijwilligers gaan gedurende een uurtje remediërend aan de slag met de kinderen. Ze oefenen extra op de materie waarvoor ze doorheen het schooljaar moeilijkheden hebben ervaren.

De studiebegeleiding gaat door op maandagavond ( 12/7, 19/7, 26/7, 02/8 en 09/8) van 17u - 18u.

Voor wie? Deze zomerbroeiklassen is enkel voor kinderen die doorheen het schooljaar al naar Broeiklas kwamen. 

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Broeiklas? Stuur vrijblijvend een mailtje naar onze coördinator Buyle Sighile via coordinator@broeiklas.be of bel haar via 0495/51 50 49.

OVER BROEIKLAS VZW

Broeiklas vzw ondersteunt kwetsbare lagere schoolkinderen via studiebegeleiding. Door de gezinsomstandigheden dreigen ze schoolachterstand op te lopen of onderwijskansen te missen. Daarnaast is het belangrijk dat deze kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen. Op deze manier kan het kind later zijn eigen ontwikkelingskansen optimaal ontplooien.
Contacteer Ons
Bel 0495/51 50 49 of mail contact@broeiklas.be
Website door Integraal Digitaal
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram