Zomerbroeiklassen

Zomerbroeiklassen

Met Zomerbroeiklassen kunnen anderstalige kinderen op een speelse manier de Nederlandse taal inoefenen. Er worden taalstimulerende (creatieve) activiteiten aangeboden. Spelend leren staat voorop, minder het schoolgerichte aspect.

Hoofddoel van Zomerbroeiklassen is het voorkomen dat kinderen achteruitgaan of stilstaan op gebied van taal en leren waardoor ze een moeilijkere start maken in het nieuwe schooljaar.

Samen met enkele partnerorganisaties probeert Broeiklas vzw in de zomer van 2024 een zomerschool op te zetten. Meer info volgt.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Broeiklas? Stuur vrijblijvend een mailtje naar onze coördinator Sighile Buyle via sighile.buyle@broeiklas.be of bel haar via 0495 51 50 49.

Zomerscholen Rekenbubbels 

Broeiklas vzw heeft in de zomers van 2022 en 2023 samen met de stad Aalst de Zomerschool georganiseerd.

De coördinatoren en vrijwilligers stonden in voor de Rekenbubbels. Gedurende 2 weken genoten bijna 100 kinderen van een 'rekenbad'. Op een boeiende, speelse, toffe manier werd de leerstof van wiskunde herhaald.

Daarnaast was er ook tijd en ruimte om te spelen en te ontdekken: sport en spel, stop motion film, theater, mode, creatieve technieken, bezoek aan Utopia of de politie ...

OVER BROEIKLAS VZW

Broeiklas vzw ondersteunt kwetsbare lagere schoolkinderen via studiebegeleiding. Door de gezinsomstandigheden dreigen ze schoolachterstand op te lopen of onderwijskansen te missen. Daarnaast is het belangrijk dat deze kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen. Op deze manier kan het kind later zijn eigen ontwikkelingskansen optimaal ontplooien.
Contacteer Ons

Bel 0495 51 50 49 of mail sighile.buyle@broeiklas.be

Website door Integraal Digitaal
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram