Profiel Vrijwilliger

1

Groot hart voor kinderen

Werken met kinderen is iets waar je echt warm van wordt?

2

Studiebegeleiding

Je helpt kwetsbare kinderen bij hun huiswerk.

3

Focus op talenten en groeimogelijkheden

Je wil graag dat kinderen de kansen krijgen om hun talenten te ontplooien en verder kunnen doorgroeien tot mooie individuen.

4

Geduld, geduld, geduld

Geduld vind je een mooie deugd.

5

Interesse in onderwijs

Je kan je vinden in de stelling: Elk kind heeft recht op onderwijs.

6

Jouw engagement

Je bent bereid om af en toe een uurtje vrij te maken in uw waarschijnlijk drukke agenda!
CONTACTEER ONS

Wat doen vrijwilligers?

De vrijwilliger ondersteunt het leerproces van het kind en begeleid de kinderen bij hun huiswerk. De basistaken zijn: opvolgen van de te maken huiswerk, extra uitleg geven indien nodig, motiveren om huiswerk te maken. Hierbij staan enkele aspecten centraal:

Wat doen vrijwilligers?

De vrijwilliger ondersteunt het leerproces van het kind en begeleid de kinderen bij hun huiswerk. De basistaken zijn: opvolgen van de te maken huiswerk, extra uitleg geven indien nodig, motiveren om huiswerk te maken. Hierbij staan enkele aspecten centraal:
  1. uitleg geven bij het huiswerk
  2. structuur bieden bij de aanpak van het huiswerk
  3. ondersteunen waar het kind moeilijkheden ervaart
  4. studiemethodieken aanleren
De vrijwilliger geeft het kind positieve bekrachtiging zodat het kind zelf ook gelooft in zijn/haar mogelijkheden. Daarbij ligt de nadruk op het stimuleren van het kind om zelfstandig taken te maken en van fouten te leren. Verder kan de vrijwilliger ook de ouders aanmoedigen om tijd en ruimte te maken om het huiswerk thuis een plek te geven.

Wat bieden wij jou?

gratis vormingen
ondersteuning door projectcoördinator Anse
verzekering
flexibiliteit: je geeft jouw data door naargelang jouw eigen agenda.
lachende gezichtjes van onze kinderen
recepties met alle kinderen, ouders en vrijwilligers

Online studiebegeleiding

Broeiklas start in het schooljaar 2020-2021 met online studiebegeleiding. Vrijwilligers helpen digitaal lagere schoolkinderen uit het 1ste tot het 6de leerjaar. Ze geven extra uitleg bij de moeilijkheden die het kind ervaart bij zijn/haar huiswerk.

Bekijk onze infobrochures

Interesse?

Interesse? Stuur vrijblijvend een mailtje naar projectcoördinator Sighile Buyle.
Bel 0495/51 50 49
De projectcoördinator Sighile zal jou contacteren voor een kennismakingsgesprek. Of wil je graag langskomen tijdens de studiebegeleiding om een een kijkje te komen? Altijd welkom!

OVER BROEIKLAS VZW

Broeiklas vzw ondersteunt kwetsbare lagere schoolkinderen via studiebegeleiding. Door de gezinsomstandigheden dreigen ze schoolachterstand op te lopen of onderwijskansen te missen. Daarnaast is het belangrijk dat deze kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen. Op deze manier kan het kind later zijn eigen ontwikkelingskansen optimaal ontplooien.
Contacteer Ons
Bel 0495/51 50 49 of mail contact@broeiklas.be
Website door Integraal Digitaal
checkphoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram