oktober 22, 2020

Project 'DigitAALST' wint federale armoedeprijst 2020!

We wonnen de Federale Prijs Armoedebestrijding 2020 met het project ‘DigitAALST’, een samenwerkingsverband tussen Schulden op School, Broeiklas vzw, brugfigurenproject en Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen.

We kregen 2500 stemmen voor ons project (op een totaal van 7400 stemmen die uitgebracht zijn over de 9 projecten)!   Dus… 2500 medestanders die ermee voor gezorgd hebben dat we nóg eens 60 laptops kunnen kopen voor Aalsterse leerlingen die thuis geen laptop hebben.  BEDANKT aan iedereen om je stem uit te brengen!

Er werd een mooi filmpje gemaakt over ons project: https://www.prijs2020.be/nl/node/15

We zijn enorm blij en fier met deze prijs! Weer 60 leerlingen zonder laptop thuis die vooruit geholpen kunnen worden! Tegelijk blijven we ook aankaarten dat er nog grote noden zijn, denk maar aan een sociaal tarief voor internet, de nodige ondersteuning om te kunnen werken met de laptops en bovendien: ELKE leerling zonder computer thuis vooruit helpen. We blijven deze boodschap verspreiden op Aalsters, Vlaams en Federaal niveau!

Ook in Aalst blijven de noden nog groot – na deze verdeling van 60 laptops, blijven er nog 440 leerlingen over die thuis zonder laptop zitten. Verdere acties, giften,… blijven dan ook heel erg welkom!

Op ons rekeningnummer van Brood voor Morgenvroeg: BE51 0018 8396 9362.

Als je graag een fiscaal attest wil (vanaf 40 euro én dit jaar owv corona 60% fiscaal aftrekbaar!), kan dit via rekeningnummer BE86 8939 4407 0450 van het Netwerk tegen Armoede, met vermelding ‘Projectnummer 602 – DigitAALST’. 

Dikke dankjewel voor jullie stem namens digitAALST,

Broeiklas vzw, SOS Schulden op School, brugfigurenproject en Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen

OVER BROEIKLAS VZW

Broeiklas vzw ondersteunt kwetsbare lagere schoolkinderen via studiebegeleiding. Door de gezinsomstandigheden dreigen ze schoolachterstand op te lopen of onderwijskansen te missen. Daarnaast is het belangrijk dat deze kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen. Op deze manier kan het kind later zijn eigen ontwikkelingskansen optimaal ontplooien.
Contacteer Ons

Bel 0495 51 50 49 of mail sighile.buyle@broeiklas.be

Website door Integraal Digitaal
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram